The experience of leadership
Paarden herkennen persoonlijk leiderschap - wat meer is dan fysieke kracht - aan een heldere lichaamstaal. Een leider van een kudde paarden - dieren met een vecht- en vluchtinstinct - is mentaal voorbereid op onverwachte situaties.
Bij Miranda Paardencoaching kom je in een coachsessie met paarden in een leersituatie, waarin je je gaat verhouden tot wat zich aandient. Paarden vragen in het hier en nu om een adequate respons op de situatie. Een paard kan niet onderscheiden vanuit welk cultureel patroon iemand handelt. Het heeft dan ook geen oordeel over patronen en gedachten die bij jou opkomen. Het gaat erom dat je leiding geeft vanuit jouw authentieke kwaliteiten. Verrassend en verhelderend. 
Open en betrouwbare leeromgeving
Je krijgt in een open ruimte buiten te maken met onvoorspelbare situaties. Dat kan ook confronterend zijn. De paarden bij Miranda Paardencoaching komen dagelijks met mensen in contact, waaronder ook mensen die geen ervaring hebben met paarden. Mens en paard doen mee uit vrije wil, wat zorgt voor een veilige experimenteerruimte. 
Miranda Boland is gekwalificeerd lid van EAHAE en werkt in oefensituaties met paarden vanuit de beproefde aanpak van HorseDream®. Meer dan 250 trainingsorganisaties, coaches en procesbegeleiders werken samen in de EAHAE, European Association for Horse Assisted Education en is inmiddels wereldwijd actief. EAHAE staat ook voor een Equine a ha ervaring. Onderling delen de leden van EAHAE condities en voorwaarden voor een betrouwbare leersessie. Wil je meer weten over een betrouwbare leeromgeving, lees dan verder.
Algemene voorwaarden
Vanaf 2011
Qualified Member of EAHAE International Association for
Horse Assisted Education
We zijn allemaal leiders, sommigen leiden zichzelf, sommigen ook anderen. Het leven is betekenisvoller en eenvoudiger als je een congruent leider bent.
De leermeesters
 
De familie Friesche paarden Ava (2000), Vrija (2006) en Zen (2007) leven als groep samen op 1,5 hectare weidegrond in het buitengebied de Bosscherwaarden. 
 
Regelmatig komen er groepen mensen in hun leefruimte. Zij zoeken de verbinding en mogen dit doen uit vrije wil. Dat maakt dat ze nieuwsgierig en open zijn.
 
Bij Miranda Paardencoaching wordt er op toegezien dat er aan de basisvoorwaarden voor het welzijn van de coachpaarden wordt voldaan.

 

Vakkennis
  • Persoonlijk leiderschap met Theory U, oktober 2021
  • Landscape Leadership course, WUR, 2020
  • TtT Horse Assisted Education trainer in de aanpak van Horse Dream, EAHAE gekwalificeerd lid vanaf 2011, update 2018
  • Anatomy and Palpation, training program Sharon May-Davis, Equine Studiecentrum, 2015 en 2016
  • EAHAE conferentie voor gekwalificeerde leden, Polen 2014
  • ​Leergang 'Mijn gevoel voor realiteit' opleiding tot leidinggevende of adviseur van leidinggevenden, Sezen Academy, 2013
  • Opleiding 'Deepening into Horse Language', gekwalificeerd docent in paardentaal, De Paardenmaat, 2009
  • Clinics Natural Horsmanschip van Klaus Ferdinand Hempfling, 2007
Miranda Boland (1965)

​Doen waar mensen en de situatie toe uitnodigen, is mij op het lijf geschreven. Ik leef met een familie Friesche paarden in de Bosscherwaarden, een agrarisch cultuurlandschap. Je ziet land dat actief wordt beheerd en grond waar de natuur haar gang kan gaan. Een mooie leeromgeving voor organisatievraagstukken, waar ik graag op broed. Zeker als het gaat om meer natuur-inclusief organiseren - natuurlijke kringlopen sluiten, natuurlijke grondstoffen eerlijk delen, biodiversiteit bevorderen, milieu-impact verkleinen.

Ik creëer een
experimentele leeromgeving, waarin we ons bewust worden van meer dingen beter durven doen.  Experimenteren kost tijd, weet ik van veldwerk in de tropen, en vraagt om een gedegen onderzoeksopzet en vooral veel materiaal verzamelen, analyseren en publiceren. 

Ik voel ook de urgentie om processen te versnellen en transitiedenken richting te geven naar handelingsperspectief. Mijn motto is samen kennis en ervaring delen en komen tot innovatie. We kunnen als mensen het verschil maken door ons creatieve brein, onze kennis en kunde te benutten en leiderschap te tonen om meer dingen beter te doen. Dat vraagt om lef en moed.

Ik ben afgestuurd in de biologie en milieumanagement. Bijna 10 jaar werkte ik aan visies en beleidsanalyses voor de Rijksoverheid vanuit het consultancybedrijf AIDEnvironment. Ik begon met een analyse van Agenda 21, het VN- Verdrag voor Duurzame Ontwikkeling, ook wel bekend van de 17 SDG's die we in 2030 wereldwijd willen realiseren. Mijn verlangen meer concreet te werken aan natuurbescherming kon ik waarmaken in een campagne Nederland voor de Europese Natuur. Als campagne-coördinator zette ik 28 maatschappelijke organisaties in beweging om acties in gang te zetten om een Europees netwerk van natuurgebieden te helpen realiseren. Daarop volgde werk voor Echte Welvaart  om bedrijven en organisaties te bewegen biodiversiteit in hun eigen context betekenis te geven. In co-creatie met branches in de kantooromgeving en de kinderopvang zijn we erin geslaagd biodiversiteit betekenis te geven. 

Vanaf 2011 coach ik mensen die een transformatie leiden. Ik werk met de beproefde aanpak van HorseDream: een leuke, snelle en soms confronterende manier in het (door)ontwikkelen van betekenisvol en congruent leiderschap.