Grond van Bestaan
Leiders die verbinding weten te maken met een hoger doel op de grond van ons bestaan praten over regeneratief vermogen, pre-zero mission, performance voor meer dingen beter doen. Wil jij ook zo'n leider zijn en zoek je de vaardigheden om daar te komen, dan hebben wij de aanpak om je als leider te transformeren.
 
Onze zienswijze is dat paarden persoonlijk leiderschap - wat meer is dan fysieke kracht - herkennen aan een heldere lichaamstaal. Een leider van een kudde paarden - dieren met een vecht- en vluchtinstinct - is mentaal voorbereid op onverwachte situaties. 
Bij ons kom je in een coachsessie met paarden in een leersituatie, waarin je mag experimenteren in een veilige leeromgeving. Je krijgt feedback van de paarden en van ons, zonder oordeel. We beoordelen je niet op je culturele patronen en belemmerende overtuigingen. Sterker nog, we dagen je uit om te reflecteren op je houding en gedrag. Elke interventie wordt opgemerkt, ook non-verbale interventies.
 
We hebben meer dan 10 jaar ervaring in training en coaching met de inzet met onze paarden. Dat maakt dat we kunnen zeggen dat we in een open en betrouwbare leeromgeving werken aan jouw leiderschapsvaardigheden:
 • als leider van deze tijd maak jij het verschil; leer congruent zijn;
 • als leider wil je zicht hebben op jouw authentieke kwaliteiten;
 • als leider ga je voor een team waarin mensen vertrouwen hebben.
Wij helpen jou als leider om de welkome transformatie te realiseren!
Open en betrouwbare leeromgeving
Wij van Miranda Paardencoaching zorgen voor een veilige leeromgeving met onze paarden. Wij doen dit als gekwalificeerd lid van EAHAE en zijn getraind in de beproefde aanpak van HorseDream®. Meer dan 250 trainingsorganisaties, coaches en procesbegeleiders werken samen in de EAHAE. Onderling delen de leden van EAHAE condities en voorwaarden voor een betrouwbare leersessie. Wil je meer weten over een betrouwbare leeromgeving, lees dan onze Algemene voorwaarden.
Vanaf 2011
Qualified Member of EAHAE International Association for
Horse Assisted Education
profielfoto LI.jpg
We zijn allemaal leiders, sommigen leiden zichzelf, sommigen ook anderen. Het leven is betekenisvoller en eenvoudiger als je een congruent leider bent.
De Familie Friesche paarden
 
De familie Friesche paarden Ava (2000), Vrija (2006) en Zen (2007) leven als groep samen op 1,5 hectare weidegrond in het buitengebied de Bosscherwaarden. 
 
Regelmatig komen er groepen mensen in hun leefruimte. Zij zoeken de verbinding en mogen dit doen uit vrije wil. Dat maakt dat ze nieuwsgierig en open zijn.
 
Bij Miranda Paardencoaching wordt er op toegezien dat er aan de basisvoorwaarden voor het welzijn van de coachpaarden wordt voldaan.

 

Wij zijn de groene drager van de Bosscherwaarden en bevorderen biodiversiteit op ons land en water. We dragen zorg voor een gezond bodemleven, verbouwen ons eigen hooi voor de wintervoorraad en bieden de paarden een natuurlijke leefomgeving waarin ze als familie samenleven.
Miranda Boland, hoeder van de paarden &
experience coach HorseDream
®

​Als bioloog en ouder van millennials zie ik het als mijn missie om een positieve impact na te laten waar het gaat over klimaatadapatie en biodiversiteitsherstel.  Dat raakt aan heel veel thema's in bedrijven en organisaties. Wat daarin wezenlijk verschil maakt is hoe we leiding geven aan meer dingen beter doen. In mijn perspectief gaat dat om je onderdeel voelen van een groter geheel en uitdragen dat je de SDG's in je missie en handelswijze meeneemt. Met ons bedrijf zijn wij een groene drager in de Bosscherwaarden en bevorderen de biodiversiteit op het land en in het water, dragen zorg voor het welzijn van de paarden. En dat zie je terug op onze trainingslocatie, dat proef je in de sfeer en merk je aan de paarden.

Mijn missie is leiders ondersteunen, die willen bouwen aan een circulaire economie en regeneratief vermogen. Maak dat mensen willen werken onder jouw leiding omdat het hen, anderen en de leefomgeving goed doet. Zorgdragen voor natuurlijke hulpbronnen, gezonde voeding, een gezonde bodem, schoon water en schone lucht, gezond leefklimaat, mensen die bloeien. 

Bij ons ga je koers bepalen en bestuurders meenemen in de strategievorming. Je maakt voelbaar werk van de missie naar een circulaire economie. Met onze paarden en een veilige leeromgeving zorgen wij voor een effectieve training/coaching en werk jij aan harmonie, kracht en vitaliteit. Haal meer uit jezelf en geef dit aan medewerkers en een leefbare aarde. 


Experimenteren kost tijd, weet ik van veldwerk in de tropen, en vraagt om een gedegen onderzoeksopzet en vooral veel materiaal verzamelen, analyseren en publiceren. Maar er is ook een urgentie  voelbaar om processen te versnellen en organisatieoverstijgend verbinding te zoeken. Door transdisciplinair kennis en ervaring te delen komen we tot een gedeelde draagkracht om die circulaire economie te realiseren.

 
Vakkennis
 • Persoonlijk leiderschap met Theory U, oktober 2021
 • Landscape Leadership course, WUR, 2020
 • Partner van Horse Dream Nederland, sinds 2017
 • Anatomy and Palpation, training program Sharon May-Davis, Equine Studiecentrum, 2015 en 2016
 • ​Leergang 'Mijn gevoel voor realiteit' opleiding tot leidinggevende of adviseur van leidinggevenden, Sezen Academy, 2013
 • EAHAE qualified member, 2011 update 2018
 • 'Deepening into Horse Language', gekwalificeerd docent in paardentaal, De Paardenmaat, 2009
 • Clinics Natural Horsmanschip van Klaus Ferdinand Hempfling, 2007
 • Msc Environmental management, 1992
 • Msc Biologie, Landscapsecologie, 1991
Werkervaring
 • Teamlid Bureau van Betekenis, 2022 - heden
 • Partner van HorseDream Nederland, 2017 - heden
 • Miranda Paardencoaching, 2011 - heden
 • Gastdocent Sezen Academy, 2010 - heden
 • Trainer AI Dag van de Dialoog, 2009 - 2013
 • Programmamaker biodiversiteit Stichting Echte Welvaart, 2006 - 2011
 • Bestuur Provinciale afdeling GroenLinks, 2003-2005
 • Consultant AIDEnvironment, 1992- 2002 UNCED-Agenda 21 strategievorming Rijksoverheid, campagnecoördinator Nederland voor de Europese natuur, Leren voor Duurzame Ontwikkeling