The corporate approach

​In een tijd waarin veel mensen hoger onderwijs hebben gevolgd en voor zichzelf hebben leren denken en handelen, vragen zij van
leidinggevenden speelruimte én veilige kaders om te kunnen werken aan transities naar een circulaire economie. 
 
Dit vraagt om congruent leiderschap.

Congruent leiderschap gaat over vier zaken:

  1. duidelijk zijn over wat je wilt en begrijpen wat congruent zijn voor jou betekent;

  2. je omgeving en hen aan wie je leiding geeft begrijpen, evenals hun manier van denken en communiceren;

  3. tegelijkertijd kunnen focussen op de twee eerder genoemde punten;

  4. passend en effectief handelen.

Dit levert enorme voordelen op voor jezelf en iedereen in je omgeving. Een Equine Assisted Experience is een krachtige trainingsaanpak voor de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden. Door met een groot, krachtig paard eenvoudige oefeningen uit te voeren, krijg je feedback op je houding en gedrag. 

Waarom paarden? Omdat paarden extreem gevoelige, behoedzame kuddedieren zijn, die alleen volgzaam reageren op congruent leiderschap. Ze dagen instinctief zwakke(re) leiders uit. Paarden hebben geen verborgen agenda! Ze reageren oordeelloos op wie je bent en wat je doet in het moment. Geloof het of niet, maar menselijke communicatie bestaat voor 93% uit non-verbaal gedrag. Toch richten de meeste opleidingen en trainingen zich op de resterende 7% verbale communicatie. Er is een enorme winst te behalen door aan de non-verbale communicatie meer aandacht te besteden. Wanneer je een paard leert te leiden zonder woorden en zonder dwang, zul je die verwaarloosde en onderbelichte 93% gaan ontwikkelen. Je zult verbaasd staan over de directe en accurate feedback van het paard.

Bij Miranda Paardencoaching werken experience coaches die gekwalificeerd lid zijn bij de (inmiddels internationale) European Association for Horse Assisted Education (EAHAE) en hebben zich verenigd in Horse Dream Nederland

Verder lezen... 

Leiderschap bij paarden

In de aanpak van HorseDream werken we met een combinatie van 3 leidposities die Hemphfling, communicatiewetenschapper, in zijn theorie over natural horsemanship onderscheidt.

 

voor 't paard - richting, visie, kaders, sturing


Dit is de meest dominante leidpositie die je kunt innemen. Het paard heeft - net als mensen in een organisatie - toestemming nodig om te gaan en hoeft zelf geen initiatief te nemen.

naast het paard - coachend leiderschap

Naast het paard neem je de minst dominante positie in en werk je coachend. Het paard en ook mensen zijn vrij om je aanwijzing op te volgen. 

achter het paard - taakvolwassenheid

Vanachter het paard neem je een dominante positie in door druk uit te oefenen om in beweging te komen. Tegelijkertijd heeft het paard - en ook mensen in een organisatie - alle ruimte om hun eigen gang te gaan. Deze positie vraagt om een heldere doelomschrijving.

onze aanpak - dienend leiderschap

Als leider is het de kunst om al naar gelang waar mensen en de situatie om vragen, te wisselen van positie. Blijf niet hangen in een positie, maar ontwikkel het gevoel om op het juiste moment van positie te veranderen. 

Miranda Paardencoaching

Lekdijk West 16

3961 MC Wijk bij Duurstede- 

+31 6 - 125 23 222 

mail@mirandapaardencoaching.nl

 Qualified member EAHAE 

kvk 30222036 

 

Groene drager van de Bosscherwaarden

Miranda Paardencoaching is gericht op het ontwikkelen van leiderschap voor natuur-inclusieve vormen van organiseren. 

© Miranda Boland, 14 december 2020