HorseDream® - the corporate approach

​We leven in een tijd waarin mensen hoog opgeleid zijn, onafhandelijk denken en bewust leven en werken. Bovendien heeft u in een transitie te maken met mensen in verschillende partijen en richtinggevende kaders. Dit vraagt van u om helder te zijn over een aantal zaken. Met de aanpak van HorseDream® ontwikkelt u zich tot een congruent leider.

Congruent leiderschap gaat over:

  1. vanuit uzelf duidelijk zijn over wat u wilt bereiken en begrijpen wat dit congruent zijn voor u betekent;

  2. de omgeving en de mensen die u binnen het proces leidt, begrijpen, net als hun manier van denken en communiceren; 

  3. het tegelijkertijd kunnen focussen op zelf congruent zijn en de context en mensen om u heen;

  4. passend en effectief handelen.

Congruent zijn levert enorme voordelen op voor uzelf en iedereen in uw omgeving. Een Equine Assisted Experience is een krachtige trainingsaanpak voor de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden. Door met een groot, krachtig paard eenvoudige oefeningen uit te voeren, krijgt u zonder oordeel feedback op de interventies die u pleegt. Elke interventie wordt opgemerkt. Ook niets doen is een interventie. 

Waarom paarden? Omdat paarden extreem gevoelige, behoedzame kuddedieren zijn, die alleen volgzaam reageren op congruent leiderschap. Ze dagen instinctief zwakke(re) leiders uit. Paarden hebben geen verborgen agenda. Ze reageren oordeelloos op wie u bent en wat u doet in het moment. Geloof het of niet, maar menselijke communicatie bestaat voor 93% uit non-verbaal gedrag. Toch richten de meeste opleidingen en trainingen zich op de resterende 7% verbale communicatie. Er is een enorme winst te behalen door aan de non-verbale communicatie meer aandacht te besteden. Wanneer u een paard leert te leiden zonder woorden en zonder dwang, maar wel vanuit mentale, fysieke en emotionele overtuiging, zult u die verwaarloosde en onderbelichte 93% gaan ontwikkelen. U zult verbaasd staan over de directe en accurate feedback van het paard.

Bij Miranda Paardencoaching werken experience coaches die gekwalificeerd lid zijn bij de (inmiddels internationale) European Association for Horse Assisted Education (EAHAE). 

Verder lezen... 

Leiderschap bij paarden

In de aanpak van HorseDream werken we met een combinatie van 3 leidposities die Hemphfling, communicatiewetenschapper, in zijn theorie over natural horsemanship onderscheidt.

 

voor 't paard - richting, visie, kaders, sturing


In de leidpositie voor het paard heeft u de meest ruimtebepalende positie die u als leider kunt innemen. Het paard heeft - net als mensen in een organisatie - toestemming nodig om te gaan en hoeft zelf geen initiatief te nemen.

naast het paard - coachend leiderschap

Naast het paard neemt u een coachende rol in. Het paard en ook mensen zijn vrij om uw aanwijzing op te volgen. 

achter het paard - taakvolwassenheid

Vanachter het paard geeft u leiding door druk uit te oefenen om in beweging te komen. Tegelijkertijd heeft het paard net als mensen in een organisatie of netwerk - alle ruimte om hun eigen gang te gaan. Deze positie vraagt om een heldere doelomschrijving.

onze aanpak - dienend leiderschap

Als leider is het de kunst om al naar gelang waar mensen en de situatie om vragen, te wisselen van positie. Blijf niet hangen in een positie, maar ontwikkel het gevoel om op het juiste moment van positie te veranderen. 

Miranda Paardencoaching

Lekdijk West 16

3961 MC Wijk bij Duurstede- 

+31 6 - 125 23 222 

mail@mirandapaardencoaching.nl

kvk 30222036 

 

Groene drager van de Bosscherwaarden

Miranda Paardencoaching is gericht op het ontwikkelen van leiderschap voor natuur-inclusieve vormen van organiseren. 

© Miranda Boland, 25 maart 2021