"Organisations of the future are collaborative, innovative, networking, emergent, dynamic organisations more akin to living organisms". Giles Hutchins

Leadership experience

Operationeel leidinggeven vanuit het perspectief van een gemeenschappelijke doel gaat over meer dingen beter doen. Als je als organisatie, overheid, bedrijf staat voor een transitie, dan zijn samenwerken en vertrouwen essentiële sleutels om verder te komen. 
Paarden helpen weerstand, obstakels en belemmeringen overwinnen en ze dagen ons instinctief uit om de leiding te nemen. Het helpt je als leider congruent te zijn in je handelen en gedrag. Dat wil zeggen dat je denken en doen hetzelfde signaal uitzenden. 
In een open en veilige experimenteerruimte werk je met professionals aan leiderschapsvaardigheden volgens de beproefde aanpak van Horse Dream® - the Corporate Approach. 
Vind een experience die werkt!
  • je weet dat de gebaande paden niet tot iets nieuws leiden; je wilt onderzoeken wat er in een open experimenteerruimte mogelijk is;
  • je weet dat je niet de meest comfortabele route kiest, maar je bent nieuwsgierig wat je onderweg tegenkomt;
  • je kent het principe van reflecteren en wilt dit toepassen op je handelen om meer uit je eigen potentieel te halen;
  • je weet ook dat authentieke leiders makkelijk volgers krijgen; hoe doe je dat als het doel minder populair is en mensen uitdaagt om te veranderen?
Zet als leider authentieke kwaliteiten in! 
Als leider word je gerespecteerd om je heldere boodschap en je respect voor ieders kwaliteiten. Leer waarnemen en zien wat mensen samen brengt. Als coach van HorseDream® is het onze rol om in oefensituaties met paarden je authentieke kracht naar boven te halen. Een ervaring die je niet meer vergeet en waar je altijd naar kunt handelen. Dit gaat je helpen bij het bepalen van een gemeenschappelijke koers en het meenemen van anderen in het proces.
De aanpak van HorseDream® biedt een leidraad om te experimenteren met leiderschapsvraagstukken en is doeltreffend door haar combinatie van structuur, inhoud en ervaringsleren. 
Praktisch informatie
In een leercyclus van drie dagen werk je aan leiderschapsvaardigheden in relatie tot vraagstukken in het werk. In de corona-tijd werken we in groepen van 5 deelnemers. Dit geeft ons de ruimte om binnen op 1,5 meter afstand een deel van het programma te doorlopen. Je komt in oefensituaties met paarden en al doende lerend verdiep je je in leiderschapskwaliteiten. 
 
De losse dagen worden gehouden op vrijdag  van 9.00 tot 17.00 uur. 
De totale doorlooptijd van de leercyclus is 2 maanden en wordt twee keer per jaar aangeboden in de periode april - juni en september - oktober. 
Het is ook mogelijk de 3-daagse training aaneengesloten te volgen, desgewenst inclusief overnachting. 
Data najaar 2020:
leercyclus van drie losse dagen: 4/9 - 25/9 - 16/10 2020
3-daagse aaneengesloten: 6 t/m 8 oktober 2020
Tijdens de training komen de volgende thema's aan bod
I - Observeren, leiden en doeloriëntatie
II - Leiden en teamoriëntatie
II - Leiden en externe oriëntatie
Miranda Paardencoaching

Lekdijk West 16

3961 MC Wijk bij Duurstede- 

+31 6 - 125 23 222 

mail@mirandapaardencoaching.nl

 Qualified member EAHAE 

kvk 30222036 

 

Groene drager van de Bosscherwaarden

Miranda Paardencoaching is gericht op het ontwikkelen van leiderschap voor natuur-inclusieve vormen van organiseren. 

© Miranda Boland, 14 december 2020