© Miranda Boland, juni 2019

Miranda Paardencoaching

Lekdijk West 16

3961 MC Wijk bij Duurstede

06 - 125 23 222 

mail@mirandapaardencoaching.nl

kvk 30222036 ProjectAtelier 4P

people-planet-profit for true prosperity

Project Atelier 4P is gericht op het ontwikkelen van 

natuur-inclusieve vormen van organiseren. 

"Organisations of the future are collaborative, innovative, networking, emergent, dynamic organisations more akin to living organisms". Giles Hutchins

Leiderschapsontwikkeling

Operationeel leidinggeven vanuit het perspectief van een gemeenschappelijke doel gaat over meer dingen beter doen. Als je als organisatie, overheid, bedrijf staat voor een transitie, dan zijn samenwerken en vertrouwen in elkaar essentiële sleutels om verder te komen. 
Inzicht en begrip van rollen die mensen innemen in een groep, helpt om energie te richten. Paarden helpen weerstand, obstakels en belemmeringen overwinnen en ze dagen ons instinctief uit om onze leiderschapsrol naar buiten toe te tonen. Het helpt een heldere visie te vertalen in concreet handelingsperspectief, als je als leider congruent bent. 
In een open en veilige experimenteerruimte ga je met andere professionals werken aan leiderschapsvaardigheden volgens de beproefde aanpak van Horse Dream - the Corporate Approach. 
Vind een experience die werkt!
  • je weet dat de gebaande paden niet tot iets nieuws leiden; je wilt onderzoeken wat er in een open experimenteerruimte mogelijk is;
  • je weet dat je niet de meest comfortabele route kiest, maar je bent nieuwsgierig wat je onderweg tegenkomt;
  • je kent het principe van reflecteren en wilt dit toepassen op je handelen om meer uit je eigen potentieel te halen;
  • je weet ook wel dat authentieke leiders makkelijk volgers krijgen; hoe doe je dat als het doel minder populair is en mensen uitdaagt om te veranderen?
Zet als leider authentieke kwaliteiten en compassie in. 
Als leider word je gerespecteerd om je heldere boodschap en respect voor ieders kwaliteiten. Als coach van HorseDream is het onze passie om In oefensituaties met paarden je authentieke kracht naar boven te halen. Je doet een ervaring op die beklijft, een bewustzijn waar je jezelf in je dagelijks handelen aan kunt herinneren en dat zal je helpen bij het op bepalen van je koers en het meenemen van anderen in het proces.
De aanpak van HorseDream biedt een leidraad om te experimenteren met leiderschapsvraagstukken en is doeltreffend door haar combinatie van structuur, inhoud en experience. 
Praktisch informatie
In een leercyclus van drie dagen doe je ervaringen en inzichten op in relatie tot leiderschapsvraagstukken. Je brengt aan de hand van eigen casuïstiek onderwerpen in en doet in oefensituaties vaardigheden op, die je tussentijds toepast in je werkomgeving. Al doende lerend verdiep je je in leiderschapskwaliteiten. 
De dagen worden gehouden op donderdag van 9.00 tot 17.00 uur. 
De totale doorlooptijd van de leercyclus is 2 en wordt twee keer per jaar aangeboden in de periode mei - juni en oktober - november.
Data najaar 2019: 19/09; 03/10; 24/10
Dag 1: Observeren, leiden en doeloriëntatie
Dag 2: Leiden en teamoriëntatie
Dag 3: Leiden en externe oriëntatie