Contact

Wil je vrijblijvend kennismaken of een offerte op maat aanvragen?

Neem dan contact op of kom naar een openbare kennismaking

Contactgegevens

Miranda Paardencoaching

Lekdijk west 16
3961 MC Wijk bij Duurstede

06 125 23 222


mail@mirandapaardencoaching.nl

www.mirandapaardencoaching.nl

kvk 30222036 

Miranda Paardencoaching

people-planet-profit for true prosperity

 

All true prosperity is based on providing value; each interaction is a value-for-value exchange.

 

  • Wix Facebook page

Groene drager van de Bosscherwaarden

Over de locatie de Bosscherwaarden

Miranda Paardencoaching ligt in het agrarisch natuurlandschap De Bosscherwaarden. Op loopafstand kom je bij de gelijknamige steenfabriek, die is omgedoopt tot cultureel centrum van het Utrechts Landschap. Op 10 minuten reisafstand zit je in het oude centrum van Wijk bij Duurstede. Reis je met het openbaar vervoer, dan kun je worden opgehaald bij bushalte Amstel (lijn 41 vanuit Utrecht en lijn 54 vanuit Doorn/Driebergen).

Natuurlijke leefomgeving voor de paarden

Op de locatie leeft een familie Friesche paarden, bestaande uit de twee merries Ava (2000) en Vrija (2006), en de ruin Zen (2007). Ze beschikken over 2 hectare land, verdeeld over twee van elkaar gescheiden percelen. Het weiland op de dijkhelling wordt gehooid en de paarden grazen daar een deel van de dag in de periode van april tot november. Het andere perceel is ingericht naar de visie van Jaime Jackson op het houden van paarden. De sfeer en bedrijfsvoering

De locatie ademt een natuurlijke en ongedwongen sfeer uit. Het land wordt dermate extensief beheerd, dat de diversiteit aan planten- en diersoorten steeds verder verbeterd. Dit levert ook een betere kwaliteit groen en droogvoer voor de paarden. De paarden struinen dag en nacht over het terrein. Door deze omstandigheden leven zij als kudde in harmonie met elkaar en stralen ze rust uit.  

Als deelnemer aan een (groeps)coaching ben je buiten met de paarden. Alle soorten weer kun je daarbij verwachten en op elk weertype kun je je kleden. Bij nat, koud weer worden de omstandigheden ongemakkelijk. Dan zijn er voldoende schuilplaatsen op de locatie. Het regent alleen praktisch nooit een hele dag. In geval van extreem slecht weer- hevige sneeuwval, ijzel of hoogwater - is de locatie niet bereikbaar en gaat een sessie/leerdag niet door. 

Kledingadvies en faciliteiten

Draag water- en winddichte kleding en stevige, waterdichte schoenen. Er zijn een leslokaal/kantine en toilet op het terrein aanwezig. Koffie/thee zijn inbegrepen in de prijs. Voor een (h)eerlijke lunch wordt tegen meerprijs gezorgd.

Betrouwbare leeromgeving

Paarden zijn vluchtdieren, die naast vechtgedrag ook vluchtreacties kunnen laten zien. Als deelnemer ben je zelf verantwoordelijk voor je handelen en dien je je bewust te zijn van de aard van het paard als vluchtdier. Bij aanvang gaan we na wat ieders veilige ruimte is. Van daaruit kunnen we samen met de paarden aan het werk. Bij Miranda Paardencoaching doen mens en paard mee uit vrije wil. Mede hierdoor is het risico op schade klein en de aansprakelijkheid niet hoger dan het bedrag betaald voor de sessie of leergang. Algemene voorwaarden... 

Miranda Paardencoaching

Lekdijk West 16

3961 MC Wijk bij Duurstede- 

+31 6 - 125 23 222 

mail@mirandapaardencoaching.nl

 Qualified member EAHAE 

kvk 30222036 

 

Groene drager van de Bosscherwaarden

Miranda Paardencoaching is gericht op het ontwikkelen van leiderschap voor natuur-inclusieve vormen van organiseren. 

© Miranda Boland, 14 december 2020